Mega Workshop Event

MEGA_workshop_flyer_banner

 

 

Het MEGA workshop event is voorbij!

en het was een groot en mooi succes! Met 100 enthousiaste deelnemers, zo’n 20 geweldige vrijwilligers hebben we een bedrag van

€5.300

mogen ophalen tbv het hersentumorfonds. Wil jij het MEGA workshop event bekijken?! We waren live op facebook en je kunt het nu ook nog terugzien hieronder en op Facebook.

SCROLL NAAR BENEDEN 

voor de videos, de foto’s en het verslag.

 


 Het MEGA workshop event werd gesponsord door o.a.: 

sponsor logo's MEGA workshop event

 


Foto’s

foto's MEGA workshop event 1

Bekijk alle foto’s op Google Photo’s hier Met dank aan Anita Grobs


Volgend jaar weer….?!?!

Wie weet… 🙂

ik houd je op de hoogte via mijn nieuwsbrief

BLIJF VOLGEN!! 

Ja! ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

 

dit veld niet invullen s.v.p.

 


 Facebook Live videos + verslag MEGA workshop event 

Voorafgaand aan het event

Een Jongen van 7 is in de afgelopen weken de inspiratie geweest voor duizenden creatieve mensen, om mee te doen aan een event dat deze zaterdag 24 juni het hoogtepunt bereikt. Deze Jongen van 7 inspireerde vele sponsors waaronder Royal Talens (fabrikant van oa Ecoline en Bruynzeel potloden) en de grootste uitgeverij van hobbybladen in Nederland, om te geven. 1 jongen van 7 raakt de harten van velen en brengt zo een gemeenschap op de been die hem en vele andere kinderen met hem wil vertellen: wij denken aan jou in jouw strijd tegen hersenkanker.

De zevenjarige Joshua van Gent, die al sinds zijn geboorte vecht tegen een hersentumor is de inspiratie van het MEGA workshop event dat de afgelopen weken veel aandacht kreeg onder het hobby-publiek. Een event dat zich online afspeelde in de vorm van gulle sponsorgiften uit de hobbysector en een laaiend enthousiast hobby-publiek dat heel graag wilde geven voor het goede doel. Het idee begon met ‚hoe kunnen we een paar honderd euro voor het hersentumorfonds ophalen’ maar is inmiddels een benefiet-happening geworden in hobby-Nederland en loopt al tegen de €5.000 aan. „We hopen over de €5.000 te gaan” zo vertelt Karin Joan, de uitdenker van het event.

 

Interview met Karin Joan

Hoe het begon

Eunice van Gent is de moeder van Joshua en organiseert  met „Team Joshua” (het team van vrijwilligers dat de Ventoux beklimt voor het goede doel) diverse activiteiten om geld op te halen tbv het hersentumorfonds. Enkele maanden terug nam Eunice contact met mij op met de vraag of ik een workshop wilde geven voor een groepje. De opbrengst zou zijn tbv het hersentumorfonds. Natuurlijk wilde ik eerst weten wie ik voor mij had en vroeg om wat meer informatie.

Als moeder houdt Eunice een blog bij over de ontwikkelingen rondom Joshua (www.joshuavangent.com) Toen hij nog maar 7 maanden oud was maakte de tumor hem blind. Ondanks alle gevechten en heftige behandelingen sindsdien, blijft het een vrolijke jongen. 

Zijn verhaal greep mij meteen aan en ik vond ik het te heftig om in 1 keer door te lezen. Zelf het voorrecht te hebben van een gezonde zoon, dacht ik: het zou je kindje maar zijn… hier wilde ik graag iets in betekenen.

Ik gaf mijn toezegging aan Eunice, maar vroeg haar om niet voor een groep van 20 of 25 te gaan, maar om een ruimte te regelen waar zoveel mogelijk deelnemers voor de workshop in zouden kunnen. En dat was de start van de organisatie van het MEGA workshop event: een creatieve workshop voor 100 deelnemers tegelijkertijd, op zaterdag 24 juni in de aula van de VO Meerwaarde (die in deze zin het event ook sponsort) in Barneveld. 

De ene na de andere sponsor stuurde in de afgelopen weken dozen vol met hobby en handlettering materiaal voor de 100 deelnemers en om weg te geven in een groot prijzenfestijn op het internet. De workshop is volledig uitverkocht met zelfs meer op de wachtlijst. Daarnaast loopt het hobby publiek helemaal warm voor de lootjes om winnaar te kunnen zijn in de overvloedige prijzenregen dankzij de vele sponsors uit de hobbysector.

Meer informatie over het event en beeldmateriaal op www.megaworkshop.nl

De workshop op 24 juni

Op de luxe locatie van de mooie VO school ‚De Meerwaarde’  waren er allerlei vrijwilligers de mooie goodie bags vol sponsormateriaal aan het vullen en andere waren  aan het slepen  met tafels en stoelen. Het verwachtingsvol enthousiasme was overal te zien. Zo’n 20 gezellige vrijwilligers (waaronder Marion Boeckhout; hoofdredacteur bij SCALA uitgevers) hadden naar deze dag uitgekeken en waren meer dan bereid de schouders eronder te steken. 

19420345_1615286121829461_1648335849594820178_n

Nadat 100 stoelen en tafels en 4 grote digibord-schermen op hun plek waren en de geluidsinstallatie operatief was, konden de deelnemers binnen komen. Vanaf de parkeerplaats werden zij met handgemaakte MEGA workshop event aanwijs-bordjes en gastvrije parkeerwacht-vrijwilligers naar de zaal geleid. Daar werden ze verwelkomd door een gemoedelijk live pianospel van Fred (de man van Karin Joan) en 100 felroze tassen met mooie spullen. Daarmee werd meteen een beroep gedaan op hun zelfbeheersing, want de tassen mochten nog niet open.

Terwijl de 100 deelnemers de zaal vulden, werd het steeds drukker en steeds gezelliger. Men zocht eerst een plekje en begon daarna vaak meteen met shoppen. Dat kon bij de stand van Team Joshua waar mooie sieraden en woonaccessoires werden verkocht voor het goede doel en bij de stand van sponsor Doe@ding die een uitgebreide collectie van schrijfwaar had meegenomen. Menig deelnemer stond er verlekkerd rond te snuffelen om te zien welke stiften, pennen en papier ze er nog graag bij zouden willen. Kiezen was wel heel moeilijk!

Om even voor 13:30 klonk door de speakers  de bekende stem van Karin Joan die iedereen uitnodigde om plaats te nemen, want het was tijd om te beginnen. 

Na een hartverwarmende opening van Eunice en Regina (een zeer goede vriendin van Eunice en degene die een groot deel van de organisatie op zich had genomen) opende Karin Joan het event met een knal! Hoewel… de partypopper die zij met veel moeite probeerde te doen knallen, wilde  absoluut niet meewerken, hetgeen een heerlijk lachsalvo teweeg bracht in de zaal. Maar met wat spierkracht van Fred werd het event even later toch geopend met een grote knal en een regen van gouden confetti. Gretig enthousiast werden de roze goodiebags geopend en begonnen de deelnemers hun mooie spullen uit te pakken: Ecoline brushpennen, Tombow markers, Spectrum Noir Artliners, Strathmore aquarelpapier, Faber Castell grippotloden, Marianne Design stempels, Kurecolor alcoholmarkers, Papicolor Handletteringblocks, Creative Letters Magazines en meer! De tafels lagen binnen de kortste keren helemaal vol supermooi lettering materiaal en de zaal was gevuld met stralend blijde deelnemers.

Met behulp van het workshop boekje dat ook in de goodiebags zat, gingen de deelnemers aan de slag. In de eerste sessie werden er bloemen getekend mbv de Gelly Roll Glaze pennen, die daarna werden gekleurd met Ecoline brushpennen. En door dat op Strathmore aquarelpapier te doen, krijg je met weinig moeite mooie aquareleffecten. Netjes en gecontroleerd met een Pentel Aquash brush of speels en nonchalant door te werken met de waterverstuiver van Doe@ding. 

In de tweede sessie leerden de deelnemers de tekst: „warme groetjes” van print over te nemen op het witte papier van het Papicolor blok mbv het Faber Castell Grip potlood en te schrijven met Tombow Dual Brush pennen, Fudenosuke brushpennen en Spectrum Noir Artliners.

 

In de derde sessie leerden de deelnemers hoe je met het alfabet uit het workshop boekje zelf eenvoudig kunt handletteren. Bijvoorbeeld met de Gelly Roll glaze wit op zwart Papicolor papier. Door de letters uit te knippen en te plakken op Marianne Design Crafters Cardboard icm de leuke doodle-cupcake stempel van Marianne, heb je al snel een leuke kaart. Maak het af met een mooie banier of andere print van een van de vele knipvellen uit het Creative Letters magazine en je hebt al vlot een compleet kunstwerk.

In de laatste sessie werd het stijlvolle succes-kaartje van Claudia Crafts gekleurd met markers en leerden de deelnemers dat je met Kurecolor Alcoholmarkers niet alleen op papier, maar ook op plastic kunt werken.

alle videos van deze sessies zijn terug te zien op www.MegaWorkshop.nl

Er waren veel mooie spullen en veel leuke  technieken om te leren, maar eigenlijk te weinig tijd!(misschien wel herkenbaar? 😉 Het tempo van de workshop lag daarom hoog. Maar naderhand doken er op facebook foto’s op van deelnemers die thuis verder zijn gegaan met hun nieuwe spullen en nieuw geleerde kunsten.

De dag werd afgesloten met de trekking van lootjes. De te winnen prijzen bestonden uit nog meer mooie spullen van bovenstaande en andere sponsors. Want wat hebben de sponsors GUL gegeven voor het MEGA workshop event en daarmee dus voor het hersentumorfonds. Het maakte dat de kaartjes voor het event vlot uitverkocht waren (met een wachtlijst!) en men enthousiast lootjes kocht. 

Uiteindelijk  is het event dat begon met het idee van de moeder van Joshua om Karin Joan te vragen voor een workshop voor een kleine groep dames en zo een paar honderd euro op te halen, geëindigd in een MEGA workshop event voor 100 dames, vele gulle sponsors, zo’n 20 vrijwilligers, verkoop van meer dan 450 lootjes en al met al een heel mooi bedrag tbv het hersentumorfonds: 

€5.300!!!

En daarmee gaat onze dank uit aan alle sponsors: HARTELIJK DANK!!!! Met jullie bijdrage hebben jullie dit mede mogelijk gemaakt en de familie een groot warm hart onder de riem gestoken.

19437212_10209518246701804_4433887351537549160_n

De bloemen die in de eerste sessie waren gemaakt, werden aan het eind van de dag, door de deelnemers opgeplakt op een canvas, met als resultaat een groot boeket van papieren bloemen voor het gezin van Joshua. De bloemen hadden een 3D effect zodat Joshua, die niet kan zien,  ze wel kon voelen.  Met het bedanken van de vrijwilligers (waar we ook mooi materiaal aan konden verloten als dank) gaven we dit canvas aan Eunice. 

Daarmee willen we allemaal zeggen: wij denken aan jullie in de strijd tegen hersenkanker. 

Terug kijken en workshop-boekje

Meer info en de videos van het MEGA workshop event zijn terug te zien op www.megaworkshop.nl  De digitale versie van het werkboekje van het MEGA workshop event is op diezelfde plek verkrijgbaar voor het bedrag van €4,50. De opbrengst gaat ook naar het hersentumorfonds.

Meer over Karin Joan:

Karin Joan heeft begin zomer 2016, na 18 jaar met plezier werkzaam geweest te zijn als  leerkracht basisonderwijs, haar baan gedag gezegd om als fulltime creatief zelfstandige te gaan werken. Maar zij droomt er al jaren van meer te mogen betekenen in deze wereld. Het project rondom Joshua past daar helemaal bij.   „Wat mij vooral raakte, is dat Eunice mij vertelde dat het voor Joshua waarschijnlijk te laat is, maar dat het geld vooral voor anderen met dezelfde ziekte gebruikt  zal worden. Ik geloof in het principe van bidden en werken: enerzijds hopen we op een ommekeer in de situatie van Joshua door gebed en geloof, anderzijds doen we wat we kunnen op medisch gebied, door het steunen van het hersentumorfonds.” 

Karin Joan is onder andere te vinden op facebook en youtube waar ze het hobby-publiek in video’s inspireert tot zelfmaken. 

www.KarinJoan.nl / www.Makerisme.nl

over Team Joshua:

https://www.facebook.com/TeamJoshua2017/

Team Joshua is in 2014 opgericht door een groep (fiets) vrienden, de naam komt van Joshua, de 7 jarige zoon van Arnoud en Eunice van Gent. Het doel is samen met het Hersentumorfonds en VENTOUX3 geld in te zamelen voor onderzoek naar het ontstaan en genezing van hersentumoren.

Met op 8 september 2017 het hoofd event: Het beklimmen -met Team Joshua en vele anderen- van de Mount Ventoux, voor 1,2,3 of zelfs 4 keer!

Alle daar opgebrachte bedragen worden volledig gedoneerd.

http://ventoux3.org

 

 


Hieronder vind je de OUDE INFORMATIE omtrent het MEGA workshop event 


Op zaterdag 24 juni in Barneveld geef  gaf ik

in samenwerking met Team Joshua een MEGA WORKSHOP over lettering en meer

voor 100 deelnemers!!

De opbrengst gaat naar het hersentumor-fonds.

Doe mee, Deel mee en Help mee in de strijd tegen hersenkanker. 

Klik hier voor de PRIJZENPOT!!

 

Blijf volgen voor leuke give away acties met dank aan geweldige sponsors zoals: Tombow, Royal Talens en PentelArts. En VO de Meerwaarde in Barneveld waar we de mega workshop mogen houden Lees verder voor meer info

sponsor logo's MWE. tbv flyer

 

 

 

 

 

Het goede doel

De opbrengst van deze workshop gaat via de stichting Ventoux3 naar het hersentumor-fonds. De inspiratie voor deze actie is de 6 jarige kanjer Joshua  en de initiatiefnemers zijn zijn ouders.  Zijn moeder heeft mij benaderd en het is daarom mijn voorrecht om samen MET JOU deze actie tot een groot succes te maken. Ik vertel je graag meer.

 
definitieve versie Team Joshua
 

MEGA_workshop_flyer_backing new

 


Sponsors

In de afgelopen tijd heb ik contact gezocht met mijn favoriete merken om te vragen of ze wilden sponsoren en dat wilden zij! Daarom ben ik superblij om te mogen aankondigen dat ik al mooi materiaal binnen heb gekregen van: Tombow, Pentel Arts en Royal Talens. En de uitnodiging staat ook nog uit bij een aantal andere merken, waar ik nog reactie van verwacht. 

Deze diashow vereist JavaScript.

En waarom heb ik al dit mooie materiaal gekregen? Om aan jou te laten zien en om aan jou te GEVEN!! En dat ga ik doen in de vorm van give away verlotingen online en tijdens het event!  Tombow is momenteel de hoofdsponsor en heeft zelfs genoeg materiaal gegeven voor een give away en voor IEDERE DEELNEMER van de workshop!! 
 

Sponsors gezocht! 

Kleine en Grote namen: bijna alles is welkom!! Klik hier voor meer info 
 
 

We hebben JOUW HULP NODIG! 

zo’n mega event, dat kan ik nooit alleen! Daar heb ik jouw hulp bij nodig. En dat kan op verschillende manieren:
 1. DEEL zoveel mogelijk op facebook en instagram de berichten die we in de komende tijd plaatsen over dit event en de gesponsorde producten: give aways, videos, foto’s, etc. Zoek op #megaworkshopevent op facebook en op instagram 
 2. DOE MEE aan de mega workshop op 24 juni 13:30-16:30. Reserveer die datum in jouw agenda en schrijf je in!!

  Meld je aan via onderstaande knop (LET OP, de prijs kan nog verhoogd worden! Hoe eerder je inschrijft hoe meer voordeel) Klik om uit te vinden wat de prijs nu is.

  de verkoop van de tickets gaat via a Nice Design.

  INSCHRIJVEN

   

 3. Meld je aan als VRIJWILLIGER! Ben je in de gelegenheid om er op 24 juni bij te zijn in Barneveld? Dan zou ik het super vinden als je je wilt aanmelden als vrijwilliger. Helpende handjes zijn welkom! Stuur mij een email: karinjoan@makerisme.nl Klik hier voor meer info 
 4. SPONSOR! (Hobby)winkels, bedrijven, bakkers, snoepwinkels, supermarkten etc. etc. Als u iets leuks weg te geven heeft, meld u dan aan! We nemen uw gift graag op als give away in dit event. Meer info hier  

BLIJF OP DE HOOGTE. Wil je niets missen? Meld je aan voor mij nieuwsbrief, waarin ik je op de hoogte houd. (bovendien krijg je zoals al mijn nieuwsbrief-lezers ook meteen toegang tot mijn gratis downloads! als dankjewel 🙂 

Ja! ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

 

dit veld niet invullen s.v.p.


Klik hier voor MEER VIDEOS

Zit jij op Facebook?

Dan kun jij helpen door deze berichten te delen!

Hele kleine moeite, supergroot plezier!!! Alvast bedankt!

 

Meer op Facebook

Hartelijke groetjes,

Karin Joan

KJ email handtekening apr 2017 2

Doe mee, Deel mee en Help mee in de strijd tegen hersenkanker. 

Blijf volgen


NextGEN Public Uploader by WebDevStudios

Powered by WishList Member - Membership Software