Monoline Lettering logo scripted title1
Stretched Lettering

Als je eenmaal een beetje kunt schrijven in Stretched Lettering, dan is het natuurlijk extra leuk om dat toe te passen op verschillende projecten. Je kunt in principe overal op schrijven.

Op deze pagina ontvang je af en toe een nieuw video project waarin we schrijven op diverse ondergronden. Zo maak je van verschillende objecten een eigen uniek ontwerp. We beginnen eenvoudig op papier. Maar we gaan ook nog schrijven op borden.

 

Cadeaulabels

Knip of pons jouw eigen labels van diverse soorten papier. Je kunt die eenvoudig gebruiken om een cadeau te versieren. Met Stretched Lettering wordt het allemaal nog mooier.

Een label heeft een mooie langgerekte vorm, die zich perfect leent voor Stretched Lettering. Al dan niet in combinatie met de kleine blokletters.

 

Op een pen

De Posca Uni Pin wit, maakt het mogelijk om Stretched Lettering te gebruiken op heel veel soorten objecten. Bijvoorbeeld op een pen!

Op Acryl

Schrijven kan echt op alles! Maar ieder oppervlak heeft weer zijn eigen uitdagingen. In het volgende project werk ik op een doosje van acryl. Deze kocht ik eens bij Sostrene Grene (een van mijn favoriete winkels!!). Ik laat je graag zien hoe ik te werk ging.

 

Op een kopje

Een rond oppervlak heeft weer zijn eigen uitdaging. Hoe krijg je je letters recht? Hoe krijg je ze op de juiste plek? Ik laat het jou zien in de volgende video.

 

Op een bord en een kom

De kleine hoofdletters zijn extra leuk om op de rand van een bord te schrijven. Maar dat geeft ook weer een uitdaging. Want hoe krijg je nu jouw zin keurig passend zodat het lijkt alsof er geen begin of eind is aan de tekst? Ik laat het jou graag zien in de volgende video.

 

 

 

Laat zien wat jij maakt.

Deel jouw werk in de Maker Members facebook groep.

heb je geen facebook, dan mag je jouw werk ook mailen (het kan wel een tijd duren voordat je reactie hebt) members@makerisme.nl

Wil je meer informatie over de gebruikte materialen?
Ga dan naar Tools&Medium

Karin Joan handtekening

2 gedachten over “Stretched Lettering in diverse projecten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven