Transfermarker - mism-scripted-title
De NIEUWE Transfermarker

De NIEUWE Transfermarker is hier!
En ik vertel je er graag meer over. Bekijk de video hieronder om te zien hoe jij het ook makkelijk kunt. Scroll verder voor verkooppunten en veelgestelde vragen.

VRAGEN?

Heb je toch nog vragen, mail dan NIET aub. Ik verhandel de Transfermarker zelf niet meer. Je bent welkom om je vragen neer te leggen bij https://www.lapajarita-nederland.nl/

De NIEUWE Transfermarker – Introductie

 

Transfermarker op T-shirts

 

Hoe werkt het?
 • print een foto of tekening met een laserprinter (!!!) op gewoon papier
 • leg de print met de beeldzijde op de ondergrond: hout, karton, stof etc.
 • kleur met de Transfermarker op de achterzijde van de print, deze wordt transparant
 • wrijf drukkend over de transparante print. Gebruik bijvoorbeeld een theelepel
 • zorg dat de print niet verschuift
 • verwijder de print en je bent klaar!
 • vochtplekken verdwijnen binnen enkele minuten
VERKOOPPUNTEN

Je kunt de Transfermarker kopen bij:

La Pajarita NL  (groothandel)

, klik hier voor de lijst verkooppunten Transfermarker.

Je vindt de nieuwe Transfermarker ook in steeds meer hobbywinkels!

OOK DE TRANSFERMARKER VERKOPEN?
Mail naar hallo@makerisme.nl

Wil je toegang tot met Gratis downloads?
Ga naar de Freebies pagina hier. Het wachtwoord staat zoals altijd in jouw meest recente Makerista Mail

Nog geen toegang?! Freebies zijn speciaal voor de leukste mensen van het internet: mijn nieuwsbrieflezers ofwel Makeristas!! Word ook Makerista en je kunt over enkele minuten al beginnen aan jouw eigen project

Yes!! ik wil ook MAKERISTA zijn

Met toegang tot de Makerisme Freebies
ik kan op ieder moment weer opzeggen

dit veld niet invullen s.v.p.

Veel meer inspiratie op de Facebookpagina. Kom kijken en deel ook jouw werk op de Transfermarker Facebookpagina.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vind je antwoord op de volgende vragen:

 1. Wat is de Transfermarker?
 2. Op welke ondergrond is de marker te gebruiken?
 3. Blijft de afbeelding ook zitten in de was?
 4. Werkt het ook met een inkjet printer?
 5. Hoe moet ik een afbeelding spiegelen?
 6. Heb ik er speciaal papier voor nodig?
 7. Kan ik de printjes meerdere malen gebruiken?
 8. Werkt het ook met kleurenprints?
 9. De hele donkere plekken van mijn print komen juist het lichtst over, hoe kan dat?
 10. Is de nieuwe Transfermarker giftig?
 11. Hoe lang gaat de marker mee?
 12. Het werkt niet zoals verwacht
 13. Werkt het met wit?
 14. Moet/kan ik het lakken?
 15. Werkt het op glas?
 16. Op canvas
 17. Dunne verflaag
 18. Niet poreuze ondergronden
 19. Donkere of lichte ondergrond

Heb je nog andere vragen?
Heb je toch nog vragen, mail dan NIET aub. Ik verhandel de Transfermarker zelf niet meer. Je bent welkom om je vragen neer te leggen bij https://www.lapajarita-nederland.nl/

1 Wat is de Transfermarker?

De Transfermarker is een stift met een speciale vloeistof die de eigenschap heeft printertoner op te lossen, net lang genoeg om van een printje over te brengen op een andere ondergrond. Zo breng je dus een afbeelding over op papier, stof, hout en zelfs op droge klei.

2 Op welke ondergrond is de marker te gebruiken?

In principe kan de Transfermarker worden gebruikt op stof, papier, hout en klei. Voorwaarde is dat de ondergrond poreus genoeg moet zijn om de vloeistof vlot op te nemen. Verschillende ondergronden geven verschillende effecten. In de video kun je zien wat bij mij wel gewerkt heeft en wat ook niet lukte. Wat dat betreft blijft het een beetje uitproberen.

3 Blijft de afbeelding ook zitten in de was?

De Transfermarker is geen Textielmarker. De afdruk van de marker wast ALTIJD een beetje uit, maar!! er is wel een manier om het permanent te maken. Bekijk deze video.

 

Breng over de Transfermarker print een laagje La Pajarita Textil Medium aan. Een dun laagje volstaat. Vraag naar dit textil medium bij jouw hobbywinkel waar je ook de Transfermarker kunt kopen.

Zonder Textil medium
Als je de Transfermarker afdruk niet permanent maakt, dan zal de het altijd uitwassen. hoeveel, is afhankelijk van de stof die je gebruikt. Ik adviseer een milde handwas. Daarmee bleef zo’n 90% van de tonerdekking bij een kussen dat ik heb gemaakt zitten. (zie foto hieronder). Wat betreft de wasmachine: Ik heb zelfs projecten gemaakt waarbij het heel goed bleef zitten na een was van 40 graden. Maar ook projecten waarbij het bijna helemaal uitwaste. Je zult het moeten uitproberen. Het lijkt er wel op dat hoe natuurlijker de stof is (bv 100% katoen) hoe beter de transfer blijft zitten. Was de stof bij voorkeur NIET of anders voorzichtig in een handwasje.

Op dit woonkussen bracht ik deze tekst aan met de Transfermarker en heb ik tot nog toe 1x voorzichtig op de hand gewassen. De tekst is slechts een beetje vervaagd.

4 Werkt het ook met een inkjet printer?
Nee! De transfertechniek met deze marker heeft TONERinkt nodig. Tonerinkt komt van een laserprinter of kopieermachine. Heb je een inkjetprinter? Kopieer dan je printje op een kopieermachine (bij de Supermarkt of bibliotheek, vaak ook op het werk) om het te kunnen gebruiken als transfer.

LET OP!! Omdat je afbeelding op z’n kop aanbrengt op de ondergrond, moeten teksten altijd in spiegelbeeld worden geprint.

5 Hoe moet ik een afbeelding spiegelen?
Hoe je kunt spiegelen? Op het internet vind je veel tips: klik hier.

6 Heb ik er speciaal papier voor nodig?
Nee! De printjes maak je op gewoon printerpapier. Dat maakt het juist zo leuk: een kopietje van de supermarkt is al voldoende! Of een printje uit een laserprinter.

Let op! een inkjetprinter geeft NIET de juiste inkt af: maak van het printje even een kopietje bij de supermarkt! (of bij de bieb, of als je het heel lief vraagt: op het werk of als je het nog liever vraagt en een kleine donatie geeft: op de school van je kinderen.

7 Kan ik de printjes meerdere malen gebruiken?
Wanneer de print is gebruikt als transfer, is de afbeelding nog heel duidelijk aanwezig op de print. Toch is de print dan niet meer goed bruikbaar als transfer. Je kunt de printjes wel kopiëren.

8 Werkt het ook met kleurenprints?
Ja, de Transfermarker werkt ook met kleuren-laserprints. Maar let op, het is een transfer en geen print. Daarom krijgt je altijd een beetje afwijkend kleurenbeeld. Bovendien is de dekking van het beeld veel lager dan het origineel en worden de kleuren beïnvloed door de ondergrond.

9 De hele donkere plekken van mijn print komen juist het lichtst over, hoe kan dat?
Op hele donkere zwarte plekken van de print, zit een dikke laag toner. De vloeistof heeft dan een beetje moeite om zo’n dikke laag goed op te lossen. Breng op zulke plekken direct nog een keer de Transfermarker aan en wrijft nog een keer. Let op dat je print niet verschuift!

10 Is de nieuwe Transfermarker giftig?
De nieuwe Transfermarker bevat een veel mildere stof dan de oude Transfermarker. Op de nieuwe Transfermarker zitten daarom minder Europese waarschuwingstekens, zelfs minder sterke waarschuwingen  dan op afwasmiddel. Zekerheid voor alles: raampje open! En bij voorkeur niet gebruiken met kinderen.

11 Hoe lang gaat de marker mee?
Dat is moeilijk te zeggen, gezien het afhangt van hoevaak en hoeveel je het gebruikt. De vloeistof in de marker is wel een heel dunne en vluchtige vloeistof. Maar de nieuwe Transfermarker heeft een veel grotere inhoud dan de oude. Deze gaat naar verwachting dan ook een stuk langer mee.

12 Het werkt niet zoals verwacht
Wat er vaak mis gaat is:

 • de printer blijkt toch een inkjet-printer te zijn, dus er komt helemaal geen afdruk over: zijn de inktcartridges kleiner dan een ipad? dan is het hoogstwaarschijnlijk toch een inkjetprinter, maak een kopietje bij de supermarkt
 • er wordt alleen gemarkeerd en niet gewreven, dus de afdruk is heel vaal of helemaal niet zichtbaar: Markeer en wrijf dan stevig over het gemarkeerde deel terwijl het nog vochtig is
 • er wordt met te weinig plaatselijke druk gewreven, dus de afdruk is slechts lichtgrijs: Wrijf met een hard, bol, klein voorwerp zoals een theelepeltje of een bolletjes gereedschap

13 Werkt het met wit?
Helaas werkt de Transfermarker niet om witte afbeeldingen of teksten over te brengen, omdat een laserprinter ook geen witte tonerinkt print.

14 Moet/kan ik het lakken?
Ik behandel niets wat ik met de Transfermarker heb gemaakt ooit na. Het is waterbestendig, dus daar hoef je het niet voor te doen. Je kunt het natuurlijk wel extra bescherming geven, maar ik weet niet zeker of het door het vernis zal uitvegen. Je zou het ook kunnen doen met mod podge (verkrijgbaar bij hobbywinkels en xenon) Probeer het eerst eens uit. Ik hoor graag wat je ervaring is, dan kan ik die kennis weer delen met anderen.

 

15 Werkt het op glas?
De Transfermarker werkt wel op glas, maar geeft slechts een hele lichte afdruk. Verder is het een beetje een kunst om het goed over te doen komen op glas: de vloeistof vloeit al snel uit over het glas omdat het totaal niet poreus is. Het is dan een beetje oefenen om een goed resultaat te krijgen. Niet gelukt? gewoon met de marker over de afdruk gaan en je wist het zo weg. Maar al met al is het geen techniek die ik aanraad, behalve als je het wilt gebruiken om over te trekken.

16 Op canvas
voor zover ik kan bedenken, is de Transfermarker wel de makkelijkste manier om een afbeelding over te brengen op canvas.

Het probleem met canvas is dat de ondergrond zoveel reliëf heeft, dat had je al ontdekt. Wrijf steviger en puntiger. Gebruik een voorwerp met een kleiner rond oppervlak. Mijn voorkeur gaat uit naar een theelepel of bolletjesgereedschap.

Een andere uitdaging met canvassen is dat je er niet veel druk op kunt zetten daar waar het canvas gespannen is op een lijst, maar het hout alleen aan de randen zit. Gebruik dan een klein boek oid, dat je onder het canvas plaatst. Nu kun je wel veel druk uitoefenen tijdens het wrijven.

17 Dunne verflaag
de vloeistof in de marker is een oplosmiddel: het lost toner op, maar kan dat ook met sommige dunne lagen verf doen. Mogelijke oplossing: breng de Transfermarkertechniek aan op dikkere verflagen die goed hechten op de ondergrond.

18 Niet poreuze ondergronden
De marker werkt ook op niet-poreuze ondergronden, maar dit kan makkelijk mislukken. De vloeistof wordt namelijk niet opgenomen door de niet-poreuze ondergrond en vloeit daarom al snel uit over de ondergrond. Je krijgt dan makkelijk een vlekkerige afdruk. Experimenteer eerst eens op de achterkant van een geglazuurd bord oid om het te ervaren. Je kunt een mislukte afdruk best goed weer wegwissen door met de marker de afdruk weer op te lossen en meteen met een tissue weg te poetsen.

19 donkere of lichte ondergrond
Hoe lichter de ondergrond waar je op werkt, hoe duidelijker de Transfermarker opdruk zichtbaar zal worden.

Heb je nog andere vragen?
Heb je toch nog vragen, mail dan NIET aub. Ik verhandel de Transfermarker zelf niet meer. Je bent welkom om je vragen neer te leggen bij https://www.lapajarita-nederland.nl/

 

Heb ik je mogen inspireren? Dan vind ik het superleuk als je iets van je laat horen en al helemaal geweldig als je het laat zien.
Laat een reactie achter of deel jouw foto’s met mij op Facebook, Instagram op per e-mail.

onderschrift

5 gedachten over “De NIEUWE Transfermarker”

 1. Beste Karin
  Heel leuk allemaal en het lijkt mij super om te doen maar…. de website Java Design werkt niet en de andere winkels zijn nogal ver weg (ik woon in Belgie) dus betaal je weer veel meer aan verzendkosten, weet jij toevallig een winkel of hobby site in Belgie waar ze die verkopen??
  Alvast bedankt

  Maaike

  1. hoi Maaike, de website van Jafa design blijkt onder constructie te zijn. De winkeliers genoemd onder de verkoop adressen zijn de enigen nog die de marker verkopen. Wellicht kun je samen met anderen een bestelling doen en zo de verzendkosten onder elkaar verdelen?

 2. monique hassing-nijholt

  hallo, kan ik de eztransfermarker of transfermarker bij u kopen?
  en wat zijn dan de kosten?

  hoor het graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven