scripted title Bloemen in pen2
Introductie voor bezoekers

 

Voor iedereen die hier op bezoek is
VAN HARTE WELKOM!!

 hieronder staat de GRATIS introductieles van de workshopserie Bloemen in Pentekening
maar eerst even dit:

Je bent van harte welkom om mee te doen in DE HELE workshopserie Bloemen in Pentekening.
1 jaar toegang,

 

 

Sjabloon of SKETCH Stencils

In de workshopserie Bloemen in Pentekening, tekenen we foto’s na. Maar in deze les werk ik deze keer niet met een foto, maar met SKETCH Stencils. Heb je die niet? geen probleem: je hebt ze NIET nodig voor de workshopserie Bloemen in Pentekening, en voor deze les kun  je ook het sjabloon gebruiken, DOWNLOAD  HIER

Je komt dan in Dropbox. Daar hoef je niet aan te melden. Klik alleen op het download icoontje.

Wat heb je nodig?

In deze workshop heb je al genoeg aan een potlood, gum en fineliner. Het papier waar je op werkt maakt ook niet heel veel uit: tekenpapier of aquarelpapier kan beiden heel goed. Je wilt liever geen grove textuur in het papier, omdat we werken met fijne lijntjes.

 

En beginnen maar!

Bekijk de live sessie hieronder

 

Je bent van harte welkom om mee te doen in DE HELE workshopserie Bloemen in Pentekening.
1 jaar toegang,

 

Meer informatie

Ik  wil je graag wat vertellen over mijn workshop Bloemen in Pentekening.

In deze online workshopserie tekenen we bloemen in zwarte lijnen met veel detail. Ik help jou hierin om vanaf een foto te komen tot een mooi klassiek resultaat dat je verder kunt verwerken in diverse producten.

Ik laat jou stap voor stap zien hoe je bloemen natekent op het oog. Maar ik geef je ook tips en trucs om te tekenen als je net zo ongeduldig bent als ik 😉 Zo kun je op jouw eigen niveau komen tot resultaten waar je trots op kunt zijn.

In deze cursus kies ik af en toe werk van deelnemers, om die te verwerken in product-afbeeldingen. Je ziet dan meteen hoe gaaf het zou zijn als jouw tekening gebruikt zou worden in een productontwerp, zoals bijvoorbeeld de tekening van Nathanya Sandelowsky die hier zo mooi werkt op de set verzorgingsproducten.

En wie weet, op een dag in het echt …

 

Wat heb je nodig?

In deze workshop heb je al genoeg aan een potlood, gum en fineliner.

Het papier waar je op werkt maakt ook niet heel veel uit: tekenpapier of aquarelpapier kan beiden heel goed. Je wilt liever geen grove textuur in het papier, omdat we werken met fijne lijntjes.

Ik geef je ook graag ideeën en voorbeelden voor het verder verwerken van de tekening in allerlei andere vormen. Want jouw tekening hoeft niet te blijven liggen in een map ergens achterin de kast. De meest voor de hand liggende is misschien wel om jouw pentekening te verwerken in kaartjes. Maar er kan nog veel meer… Ik geef je bij in deze workshop daar wat inspiratie voor en ik vertel je een beetje hoe je te werk kunt gaan om dat te realiseren.

Je bent van harte welkom om mee te doen in DE HELE workshopserie Bloemen in Pentekening.
1 jaar toegang,

 

 

Laat zien wat jij maakt.

Deel jouw werk in de Maker Members facebook groep.

heb je geen facebook, dan mag je jouw werk ook mailen (het kan wel een tijd duren voordat je reactie hebt) members@makerisme.nl

Wil je meer informatie over de gebruikte materialen?
Ga dan naar Tools&Medium

Karin Joan handtekening

47 gedachten over “Iintroductieles”

 1. Hoi,
  Ik zou ze graag willen winnen voor mijn moeder. Ik teken zelf uit de hand, maar mijn moeder zou ze goed kunnen gebruiken. Zo leuk om samen aan het tekenen te zijn.

 2. Ik wil graag de stencils winnen om lekker in de zomervakantie te kunnen gaan tekenen! Tekenen vind ik nog lastig en dit is een mooie opstap om meer ervaring op te doen

 3. Ik zou graag de sketch stencils winnen, omdat ik vandaag in de les een nieuwe techniek ontdekt heb. Ik ga de cursus zometeen kopen, en de sketch stencils zouden het helemaal compleet maken.
  Ik kan door gezondheid niet op vakantie, maar zo maak ik vakantie thuis!

 4. Sanne Mandigers

  Hoi,
  Ik ben nog niet zo goed met het tekenen van bloemen, dus zouden de Sketch Stencils heel goed van pas komen. Ook zou ik ze graag samen met mijn zus gebruiken. Zij is een beginnend tekenaar, dus dan zouden we er samen plezier van hebben. Dat worden veel leuke bloemteken-dates!

 5. Thea van winden

  ik ben zo enthousiast over de stencils.
  en zou ze heel graag willen gebruiken voor de kinderen van de bso.
  ik ben daar altijd heerlijk met ze aan knutselen.

 6. Hoi Karin
  Graag zou ik de stencils winnen ik ga ze gebruiken op mijn werk als activiteiten begeleider op een dagbesteding voor mensen met niet aangeboren hersenletsel.

 7. Hoi Karin,

  Ik zou het leuk vinden om de stencils te winnen voor mijn beste vriendin. Ik heb ze voor mezelf meegenomen van de KreaDoe de laatste keer en heb al veel leuke kaarten gemaakt. Volop aan het experimenteren met allerlei materialen ook. Ik weet zeker dat zij dit ook heel ontspannend zou vinden en ik gun haar zo graag ook een beetje rust.

  Ik ben gezellig met jou mee aan tekenen, heerlijk momentje voor mezelf! Dankjewel alvast en groetjes, Manon

 8. Hoi! Het lijkt me superleuk om de sketch stencils te winnen, ik heb alleen de eerste en zou ook supergraag de tweede willen zodat ik de andere bloemen en blaadjes ook kan maken.
  de eerste geef ik dan aan mijn vriendin die ook graag tekent.
  Groetjes Nanette

 9. Lieve Karin,

  Graag win ik de stencils om ze te gebruiken bij mijn onderwijs aan de vluchtelingen-kinderen. Wij hebben weinig materialen, omdat dit moeilijk gefinancieerd wordt. Jij komt ook uit het onderwijs, dus je weet best hoe die hazen lopen.

 10. Hoi Karin,
  Wat een fijne actie! Zo leuk dat je ze wilt weggeven. Ik wilde dus bijna bestellen en als ik ze niet win, ga ik dat ook zeker doen. Maar ik zou de stencils graag willen winnen, omdat ik het heerlijk vind om creatief bezig te zijn, maar het echt moeilijk vind om het allemaal zelf te bedenken. Dus deze stencils zijn echt welkom om een mooi begin te maken van gave creaties.

 11. Geweldig wat een heerlijke ontspanning. het was hier in Botswana een vakantiedag. Erg genoten! Hartelijk dank,
  Ik zou graag de bushmen jeugd willen laten genieten met de skets stencils.
  Coby Visser
  Hescob@gmail.com

 12. Nog nooit gewerkt met stencils, maar lijkt me heel leuk om er mee te experimenteren door meerderen lagen te gebruiken. Altijd leuk om een nieuwe techniek te proberen. Daarom lijkt het me leuk om de stencils te winnen.

 13. Hoi mijn naam is Joyce,

  Ik zou graag meedingen naar de stencils omdat ik ze cadeau wil doen aan een jonge dame die creatief is maar niet heel veel geld om handen heeft. En het wel verdient om haar creativiteit meer verdieping te kunnen geven.

  warme groet,
  Joyce

 14. Ik zou de sketch stencils graag willen winnen. Heb net een supermooie tekening gemaakt aan de hand van de download, ben verbaasd van mijzelf 🙂

 15. Oeh…..wat een heerlijke teaser is deze les weer! Had eigenlijk met mijzelf afgesproken dat ik eerst de 2 cursussen die ik nog heb (van Sara Lindenhols en van Yassart) moet afmaken en dan pas een nieuwe cursus mag aan mag schaffen….maar…..deze cursus Bloemen in Pentekening is wel heeel aantrekkelijk!
  De Sketch Stencils staan al een tijd om mijn verlanglijstje, dus…ik zou het niet erg vinden om die te winnen. En mocht ik door de cursus heel goed zelf bloemen kunnen tekenen, dan kunnen de stencils mooi door naar mijn vriendin.
  In elk geval weer super bedankt voor een leuke, leerzame, creatieve avond!
  Groetjes van Geeske

 16. Hetty vd Peppel

  Hoi,
  ik doe graag mee aan de win actie voor sketch stencils. Ik ben graag met tekenen bezig met mijn volwassen dochter. Als we moe zijn na het werk ( en door ziekte) is het heerlijk om relaxt te tekenen. Hier heb je weinig materialen bij nodig.
  Veel plezier en succes met al je workshoppen

 17. Hoi,
  Wat een leuke workshop. Zou graag de stencils winnen om samen met mijn nichtje van 8 dit te kunnen doen. Ze tekent heel graag en wil wat meer grote mensen tekeningen maken

 18. Hallo Karin, ik werkte mee vanuit België, Brugge. Ik volgde voor het eerst jouw live workshop. Ik wil de tekeningen graag combineren met kalligrafie. Ik zou bvb een kleine lijn schrijven als stengel maar ook de bloemen als extra decoratie bij een tekst plaatsen. Zou heel leuk zijn.
  Alvast heel fijn dat je ons zoveel inspiratie geeft.

  Tine Demol

 19. Hi Karin,
  Ik heb vanavond meegedaan op uitnodiging van mijn vriendin, Gerdina.
  We zijn al ruim 40 jaar vriendinnen, maar we wonen helaas ver uit elkaar. We zien elkaar niet zo vaak.
  Op deze manier, d.m.v. het tegelijk volgen van jouw workshop, voelde het toch of we vanavond even gezellig samen waren 🙂
  Bedankt en groetjes,
  Jacobien

 20. Monique Kools

  Hallo Karin
  Wat een leuke workshop was/is dit.
  Ziet er allemaal zo gemakkelijk uit met behulp van de stencils. Uit de hand tekenen is bij mij geen succes 😉. Dus ik doe graag mee met de verloting

 21. Hallo Karin,
  Ik zou graag mee willen doen met de actie
  je bent zo lekker ontspannen aan het tekenen, ik denk dat ik heel relax van wordt, na een dagje hard werken.

  Groetjes Silvia

 22. hoi Karin,
  Ik wil graag de stencils winnen.
  Vandaag voor het eerst meegedaan en ik werd er heel blij van om weer creatief bezig te zijn,
  ben een jaar creatiefloos geweest. Ga morgen kijken wat er nog meer op jou site staat.
  Voor het laatst gekeken toen je nog met letters bezig was.

 23. Astrid Rutten-Venema

  Karin Joan dank voor de leuke en inspirerende workshop.
  Ik doe graag mee aan je giveaway voor de sketch-stencil omdat ik deze nog niet heb en het heel leuk is om samen met mijn kleindochters te gebruiken.
  Hartelijke groet,
  Astrid Rutten-Venema

 24. yvonne schrage

  Hi Karin ,
  Ik zou graag een stencil winnen voor een vriendin , ik heb ze nl uit de hand getekend , zie yvonjes1961. M’n vriendin is er niet zo handig mee, ze kan niet tekenen , zegt ze .
  Dus …. Wie weet win ik ze voor haar ,
  Vr gr Yvonne schrage

 25. Hoi Karin Joan,
  Allereerst bedankt voor de superleuke online les!
  Sinds de lente KreaDoe ken ik jou en je sketch stencils. Daar was ik gelijk enthousiast en heb ik beide sketch stencils gekocht. Inmiddels al diverse tekeningen gemaakt en ingekleurd met potlood of met waterverf, al moet ik bij dat laatste nog wat meer oefenen. Ik vermaak mij er heel goed mee. Deze online les heeft mij weer wat creatiever gemaakt!
  Ik liet de sketch stencils en mijn creaties laatst aan mijn moeder zien en die wilde meteen een aantal bloemen maken om ze later in te kunnen kleuren. Ik zou dus graag voor mijn moeder Carla jouw sketch stencils willen winnen. Kan ze lekker creatief zijn nu ze met pensioen is.
  Groetjes, Ilse

 26. heel gave workshop! De stencils zijn top, heb je goed bedacht 🙂
  ik zou graag mee willen doen met de winactie voor mijn dochter; die is ook gek op tekenen! Vandaag heeft ze 2 kiezen moeten laten trekken, omdat haar moeder bijna tegen de grond ging, hoop ik haar blij te kunnen maken met deze mooie winactie 🥰 groetjes Myrthe

 27. Hoi Karin,

  Ik wil graag de sketch stencils willen winnen voor mijn moeder.
  Zij houdt er zoveel van om creatief bezig te zijn, net zoals ik….

  Hartelijke groet, Claudia

 28. Wil Pleijsier

  Hoi Karin,

  Ik zou graag de sketch stempels willen winnen omdat ik niet kan tekenen, en deze een
  mooi hulpmiddel is om het te leren, ik heb nu niet meegedaan alleen gekeken, dan kan ik van het weekend rustig inmijn eigen tempo deze mooie bloemen tekenen.
  Bedankt voor de leuke live

  mvg

  Wil

 29. Voor het eerst mee getekend, wel op jouw voorbeeld en met rood.
  Wat moeilijk zeg!!
  Heel graag wil ik meeloten, dat wordt dan weer een nieuwe uitdaging. Dan mag ik er zelf mee gaan experimenteren, ik ben benieuwd of de bloemen dan nog bloemen lijken, hihi!

 30. Hoi

  Ik verduidelijk even mijn vorige boodschap: Ik heb gedurende 3 jaar, naast een fulltime job, een opleiding gevolgd. Daarnaast heb ik zorg gedragen voor mijn ouders die hulpbehoevend zijn. De voorbije 3 jaar waren zwaar en er was geen ruimte om creatief aan de slag te gaan … ik ben afgestudeerd, gepromoveerd eind juni … dus nu kan ik terug ook creatief aan de slag.

  Groetjes en bedankt voor de fijne workshop!
  Angelique

 31. Ik wil graag meedoen met de winactie van de sketchstencils voor mijn moeder. Zelf heb ik ze al en ik vind ze geweldig! Ik gun ze me moeder ook heel erg. Ze gaat momenteel door een diep dal en ze kan daardoor wel een oppeppertje gebruiken!

 32. Marjan Nieuwenhuizen

  Hoi Karin ,
  Dank je wel voor je gezellige live! Ik was er bij maar kon geen reactie geven. Ik word altijd vrolijk als ik je bezig zie en hoor kwebbelen.
  Ik zou graag een setje stencils winnen zodat mijn creativiteit weer eens een boost krijgt na een periode van nauwelijks iets gedaan te hebben. Een leuk cadeautje voor de zomer!
  Groetjes van Marjan Nieuwenhuizen

 33. ik heb enorm genoten van jou workshop.. .heerlijk om te doen en veel geleerd. Dankjewel voor de gezelligen avond. Ik zou dolgraag jou sketch stencils winnen om mijn tekeningen naar een hoger niveau te tillen. Dus gewoon voor mezelf. Ik hoop dat dit ook goed is.

 34. Lieve Karin
  Wat was dit weer een leuke workshop super. Graag zou ik in aanmerking komen voor de win actie voor mijn vriendin .Toevallig was ze vanmorgen hier een bakkie aan het doen en liet ik haar de sketh stencils zien , Ze heeft het afgelopen jaar zoveel tegenslagen gehad en er nog steeds niet bovenop is dat ik vind dat ze deze stencils wel verdient.
  Groetjes Thea boon
  Heel veel succes verder

  theapuntboon@gmail.com

 35. Patricia Wuisman- Bosman

  Zo leuk die sketch stencils. Ik zou graag een set winnen om cadeau te doen aan de vriendin van mijn schoonvader. Door een val is ze beperkt geraakt in haar arm/ elleboog.
  Nu is ze weer opzoek naar leuke ontspannende hobby.

 36. Karen Bergmans

  Hi Karin,
  Na een lange en drukke tijd eindelijk nog eens lekker in mezelf kunnen kruipen en heerlijk kunnen meevolgen met je les. Heb sinds kort een nieuwe baan en welke ontspanning is er eigenlijk beter dan heerlijke een workshop volgen van jouw! Bedankt voor deze mega ontspannende avond! En je nieuwe online cursus! Pure ontspanning!
  Hopelijk brengt mijn mailtje geluk! Vele groetjes uit het Belgisch limburg van Karen B. x

 37. Lieve Karin Joan, wat is het heerlijk ontspannen om zo te kunnen starten met tekenen en het daarna met fineliner, aquarelverf of pastelpotlood uit te werken. Ik heb echt het lege canvas syndroom maar met deze stencils is dat verleden tijd! Dankjewel voor deze mooie optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven