scripted title Bloemen in pen2
Tulp

In deze serie mag de tulp natuurlijk niet ontbreken. We werken weer vanaf een foto met hoge resolutie, dus je kunt flink inzoomen. Download de foto HIER.

De nerven van de Tulp lopen heel bijzonder. Het lijkt alsof ieder bloemblad in twee helften is opgedeeld. In het midden van het bloemblad loopt een soort ruggenwervel. Je zult in dit project zien dat ik zoekende ben in hoe daarmee om te gaan. Uiteindelijk besluit ik het bijna helemaal blanco te laten. Maar dat was eerst niet zo, bekijk de video’s om te zien wat ik bedoel.

 

In potlood

We starten met het overtrekken van de foto. Je kunt dit natuurlijk ook natekenen, maar ik ga even voor de makkelijkere methode. Ik gebruik grafiet papier. Maar je kunt er ook voor kiezen om de foto uit te printen en dan de achterkant van de print te kleuren met potlood. Dan heb je bijna het zelfde effect. Gebruik mijn tulp op witte achtergrond, download HIER

 

Wil je het nog makkelijker? Gebruik dan mijn potloodtekening. Je hebt dan meteen de schematische loop van de nerven en je kunt al vlot aan de slag.

 

In pen

Dan is het tijd om mijn tekening in te vullen met lijnen in inkt. (Deze keer werk ik met de edding 1880 drawliner 0.1 )
Daar waar ik meer diepte wil creëren maak ik de schaduwen donkerder door meer lijnen te tekenen. Ik laat het jou allemaal van dichtbij zien in de volgende video.

 

Nu de stengel nog. Met de opgedane ervaring besluit ik de stengel in te tekenen met een minimum aan lijntjes. Het grootste deel van de stengel blijft blanco.

MEER DAN EEN TEKENING…

Met deze tekening zou ik graag meer willen. Maar wat dan…?

wordt vervolgd…

Deel je jouw werk ook in de Facebook groep? Mailen mag ook. Wie weet komt jouw project dan ook te staan bij het members werk.

Laat zien wat jij maakt.

Deel jouw werk in de Maker Members facebook groep.

heb je geen facebook, dan mag je jouw werk ook mailen (het kan wel een tijd duren voordat je reactie hebt) members@makerisme.nl

Wil je meer informatie over de gebruikte materialen?
Ga dan naar Tools&Medium

Karin Joan handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven