let's get creative -mism-scripted-title
Papieren Lichtjes voor de Feestdagen 2019 - set 2

Zoals beloofd nog meer Papieren Lichtjes.  En natuurlijk zijn ze weer als Freebies beschikbaar voor al mijn nieuwsbrieflezers: Makeristas!

Ik krijg vaak de vraag: welk papier moet ik gebruiken voor de papieren lichtjes? Het antwoord: gewoon goedkoop printerpapier! Dat werkt prima: het is lekker dun, dus het licht schijnt er doorheen. In de video zie je hoe ik de Papieren lichtjes maak en ik deel ook  een speciale techniek met jou.

 

Wil je zelf ook aan de slag met de Papieren Lichtjes? Dan heb je de prints nodig. Ik geef ze weg als Freebies voor al mijn Makeristas: de allerleukste mensen van het internet, ofwel mijn nieuwsbrieflezers. Download hier of meld je aan hieronder.

Yes!! ik wil ook MAKERISTA zijn

Met toegang tot de Makerisme Freebies
ik kan op ieder moment weer opzeggen

dit veld niet invullen s.v.p.

 

VOOR GROEPEN

wil je mijn Papieren Lichtjes voor een groep maken (bv voor een vereniging, kerk, goed doel etc?) om zo een ander blij te maken. Mail mij dan eerst even aub: hallo@makerisme.nl Ik help je graag verder.

Zet de hangende geometrische lampen echt aan!

Hoe doe je dat? Kleur met een wit waskrijtje de lamp helemaal in. Verhit dan het waskrijt op het papier en de lamp wordt doorschijnend.  Je kunt verhitten met een hittepistool of met een strijkijzer. Strijkijzer: leg een velletje bakpapier op de print, strijk eroverheen en voila! Herhaal het proces ook op de achterzijde van het papier om het effect nog meer te versterken.

Ik hoop dat je de lichtjes zelf ook zult maken en dit licht zult delen met de mensen om je heen. Zo breng je een beetje warmte en gezelligheid in deze donkere wintermaanden. Tip! schrijf op de achterkant een lieve tekst.

 

Deel een lichtje met iemand anders

Ik hoop dat je zult delen met een ander wat ik heb gedeeld met jou. Maak jouw wereld een klein beetje mooier en breng wat licht in deze donkere dagen. Je kunt ook gebruik maken van de lichtjes van voorgaande jaren. Je vindt ze ook hier op mijn website.

Papieren Lichtjes 2014
Papieren Lichtjes 2018
Papieren Lichtjes 2019 set1

Ik wens jou hele fijne feestdagen, met veel lieve mensen om je heen. Een gezellig uiteinde en heel veel zegen in het nieuwe jaar! Tot in 2020!!

Heb ik je mogen inspireren? Dan vind ik het superleuk als je iets van je laat horen en al helemaal geweldig als je het laat zien.
Laat een reactie achter of deel jouw foto’s met mij op Facebook, Instagram op per e-mail.

onderschrift

6 gedachten over “2e set Papieren Lichtjes voor de Feestdagen 2019”

 1. Adrie Gerrits-Meijer

  Lieve Karin Joan,
  Door een operatie aan mijn hand kan ik deze lichtjes nu niet zelf maken, maar via de mail brengen ze al wel licht in mijn leven.
  Bedankt voor al je positiviteit die je op allerlei manieren via internet brengt!
  Ik wens jou ook Gods zegen toe en hoop dat je door mag van met je inspirerende berichten.

  Groet,
  Adrie Gerrits–Meijer

 2. Klopt je tekst hierboven wel waarin je uitlegt hoe je het zelf maakt? ‘Kleur de lamp helemaal in met wit waskrijt’ …
  Kan het zijn dat je het papier moet inkleuren (waarop de tekst staat) … en niet de lamp dus ?
  Of er is ergens n stapje overgeslagen, misschien?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven