blogje Scripted Title
Hallo 2024!

Het nieuwe jaar is op moment van schrijven al vijf dagen oud en 2023 ligt inmiddels in het verleden. Ik mag terugkijken op een mooi jaar met heel veel zegen op mijn weg en dankbaarheid in mijn hart. 

Het jaar eindigde alleen wat minder mooi. De dag voor kerst kreeg ik het nieuws dat mijn tante was overleden en de volgende dag (eerste kerstdag) overleed mijn omi van 100 jaar. Tussen kerst en oud op nieuw, hadden we daarom twee begrafenissen. En dan moet alles even wijken en dat is goed. Even stilstaan bij geliefden en familie. Even extra tijd voor het meest belangrijke in het leven.

mijn lieve Omi is heengegaan… Ze werd in augustus 2023 100 jaar.

 

Mijn omi was Nederlandse en de begrafenis ging dan ook op z’n Nederlands: ingetogen en een beetje plechtig. Mijn tante was een echte Surinaamse en daarom werd de kist met een ware brass band en dansende dragers naar de begraafplaats begeleid. Maar beide ceremonies waren vol van liefde, waardering en we deelden mooie herinneringen met elkaar.

gemis en viering van het leven, het heengaan van mijn tante, zus van mijn vader…

 

Begrafenissen helpen mij altijd om beter in te zien waar het nou echt om gaat in het leven: wat heeft prioriteit en wat kan wachten. Deze tekst past daarom heel goed aan het begin van 2024: als je zelf niet de prioriteiten in het leven stelt, dan zal iemand anders dat doen. En iemand is dan niet per se altijd een persoon, maar wel alles wat mensen gemaakt hebben: alle leuke afleidingen en alle zaken die onze aandacht opeisen. 

Een van de workshop projecten voor mijn Maker Members, in de serie Brushlettering made easy

 

Social media staat er bijvoorbeeld vol mee. Het is een beetje net als snoepen: het is lekker en verleidelijk en af en toe een beetje is ook niet erg. Maar als dat mijn hoofdmaaltijd wordt, dan gaat het zeker fout! En als ik niet van tevoren de bewuste keus maak om gezond te eten, dan ben ik al heel snel aan het snoepen. Dus ik stel mezelf de vraag, wat wil ik dit jaar bereiken? Waar wil ik in groeien? Wat heeft voor mij nou echt prioriteit?

Uit eten met manlief en groepsfoto met ons mooie
 CLC RotterdamWorship Team, aan het einde van de kerstdienst

 

Voor mij staat op deze lijst van prioriteiten in de eerste plaats mijn relatie met God en mijn relatie met mijn gezin. En dan familie en vrienden. Want het gaat toch uiteindelijk toch om mensen. Daarnaast wil ik in 2024 meer dan voorheen de wereld een stukje beter maken. Daarin denk ik veel na over mijn zaak en mijn financiën. 

Alles hangt natuurlijk ook samen met mijn gezondheid, ofwel een stukje zorg voor mezelf. En ik wil groeien in kennis en wijsheid, nog meer dit jaar dan voorheen. En ik zal een heleboel wijsheid nodig hebben om het rijtje hierboven, in de dagelijkse praktijk, de juiste prioriteit te kunnen geven.

Rustieke boerencake gebakken op 31 dec. Met roomboter!

 

Een van de dingen waar ik dit jaar mee begin, is een hele grote opruimklus. Ik ben een flinke verzamelaar, vooral op het gebied van creatief materiaal: overal zie ik mogelijkheden in. Dat heeft geresulteerd tot een studio die overvol is, zelfs de vloer staat bijna helemaal vol. Dat kan niet langer zo. Dat zeg ik al jaren, maar ik krijg het inmiddels niet meer alleen voor elkaar om hier orde in te scheppen. Daarom heb ik een professional Organizer ingehuurd (Manuela van Hoop in Huis)  die volgende week langs komt om mij te helpen om de boel hier flink te ‘downsizen’. En ook daarin moet ik dus prioriteiten stellen, zodat prioriteiten de ruimte krijgen en niet bedolven worden onder alle andere minder belangrijke dingen. Ik zal dus flink keuzes moeten maken, rigoureus moeten weg doen en bepalen waar het nu echt om gaat.

Dit is dus mijn thema voor het nieuwe jaar: prioriteiten stellen. En jij…?

Wil je reageren? Dan ben je daar van harte welkom toe.
Liever hieronder dan per e-mail, dat helpt mij om mijn mailbox ook een beetje behapbaar te houden. 

Ik wens jou voor 2024 heel veel zegen toe.

Heb ik je mogen inspireren? Dan vind ik het superleuk als je iets van je laat horen en al helemaal geweldig als je het laat zien.
Laat een reactie achter of deel jouw foto’s met mij op Facebook, Instagram op per e-mail.

onderschrift

21 gedachten over “Hallo 2024!”

 1. Och lieve Karin Joan en familie gecondoleerd met het verlies van tante en omi, veel sterkte en kracht gewenst om het verlies te dragen. Verder veel succes en voorspoed voor jou/ jullie dit jaar, hopelijk dat 2024 toch ook nog veel mooie dingen voor jou/jullie in petto heeft.
  Mary Xxx

 2. Lieve Karin,

  Gecondoleerd met het verlies van jouw tante en Omi, wat een verdrietig einde van het jaar!
  Ondanks het gemis wil ik jou en jouw dierbaren toch een geweldig, succesvol en creatief 2024 wensen, met de juiste prioriteiten te stellen!

  Liefs Anja

 3. Mirjam Geerdink

  Lieve Karin, gecondoleerd met deze twee grote verliezen. Dat kost tijd om het allemaal een plekje te geven. Succes met alle doelen en het opruimen ook natuurlijk maar dat komt goed. Liefs Mirjam

  1. Bianca Hoedaya

   Lieve Karin Sayang, wat heftig om je lieve Omi en je tante te verliezen en wat een turbulente tijd hebben jullie als gezin meegemaakt. Gecondoleerd voor jou en je gezin. Heel veel van Gods kracht en vertroosting in het gemis en verdriet. Wat een mooie blog heb je erover geschreven. Hartelijk dank voor het delen. Je weet altijd te inspireren, zelfs in voor jou moeilijke tijden en met je eigen uitdagingen. Wat een zegen en wat een licht ben jij! Ik ben God zo dankbaar voor jou! Voor het nieuwe jaar wens ik je heel veel liefde toe, ruimte in je hoofd, hart en huis voor mooie nieuwe dingen, wijsheid en vreugde, het mogen bereiken van jouw doelen en dat je met je dierbaren hiervan mag genieten in goede gezondheid! Veel liefs en een warme omhelzing voor jou! ❤????????

 4. Lieve Karin, als eerste gecondoleerd met het verlies van je familieleden. Ik hoop dat de herinneringen aan hen je veel kracht zal geven.

  Ik heb zelf geen nieuw thema voor het nieuwe jaar. Wel wil ik doorgaan waar ik al mee bezig was/ ben. Bewust bezig zijn en genieten van de dingen die ik (wil) doe(n). En natuurlijk heel veel mooie creaties maken met behulp van jouw ontzettend leuke creatieve en inspirerende workshops.

  Op een goed en creatief 2024????

  1. Hoi Nathanya,
   Zo te horen ben jij al heel goed bezig door bewust met de dingen aan de gang te gaan. Dat is een die ik ook steeds meer mag toepassen. Ik vind het een voorrecht om jou te mogen inspireren in jouw creativiteit. En ik hoop ook nog meer van jou te mogen zien.

 5. Ik ga over 10 weken met pensioen en heb zin om te gaan tekenen en schilderen. Ik heb al heel veel lessen van jou gevolgd, maar niet veel gedeeld. Maar dat komt nog wel, daarnaast wil ik gaan leren portret tekenen en met pastelpotloden tekenen. Enz. Enz. Ik wens jou en je gezin alle goeds voor 2024. Succes met je opruimcoach, die zou hier ook een dagtaak hebben. ????????.
  Groetjes Nellie (Juulke, naam van mijn bedrijf waar ik door toedoen van Corona ben moeten stoppen) ????

  1. Hoi Nelly, superleuk dat je erbij bent en dat ik je mag inspireren op jouw creatieve reis. Wat heb je mooie plannen.
   Zo te horen ziet het er bij jou net zo uit als bij mij. Haha

   Wat jammer om te horen dat jij je zaak hebt moeten stoppen vanwege corona. Ik hoop dat je mooie nieuwe invullingen vindt

 6. Lieve Karin

  Veel sterkte!
  Je verhaal is zo herkenbaar. Bij mij zijn het eerder gezondheidsredenen die me laten nadenken over prioriteiten… een operatie en enkele weken thuiszitten hebben me doen beseffen dat er veel belangrijkere dingen in het leven zijn dan werken. Hoe graag ik mijn werk ook doe en hoeveel energie ik ook krijg van met leerlingen en studenten bezig te zijn, toch weet ik nu weer even heel goed dat er mensen in mijn naaste omgeving zijn die meer aandacht verdienen. Mijn voornemen is dus balans brengen en via prioriteiten stellen de tijd doseren… voor anderen, maar ook voor mezelf!

  Veel succes in 2024 ????

  1. Ik herken heel goed wat je zegt lieve Esther. Toen ik leerkracht was, heb ik zelfs meer ook lang thuis gezeten vanwege mijn gezondheid. Toen ben ik ook veel gaan nadenken. Het helpt je om goed te beseffen waar de prioriteiten echt liggen. Je bent heel goed bezig, houd dat vast.

 7. Lieve Karin, mijn oprechte deelneming met jouw verlies van jouw omi en tante. Een geliefde verliezen is een stukje van jezelf verliezen om dat dan terug te vinden in alle warme herinneringen die jullie deelden.
  Veel liefs
  Joke

 8. Lieve Karin,

  Je woorden raken mij!
  Met name je krachtige zin ‘als je zelf niet de prioriteiten in het leven stelt, dan zal iemand anders dat doen’ springt er voor mij uit.
  Het is elke keer weer een klus om het leven te leven zoals onze Maker het bedoeld heeft. Zelf worstel ik daar zo mee. Met name omdat Hij de Gever is van het leven… wil ik leven en niet overleven. Ik wil niet reageren op dingen… maar ik wil zelf mijn agenda met Hem invullen, niet reactief reageren maar proactief!

  Een klus, maar ik merk dat wanneer ik het elke keer met de Here Jezus afstem dat de Heilige Geest mij hierbij helpt, met vallen en opstaan.

  Ik neem je mee in gebed lieve Karin! Dat wanneer je het lastig hebt, ingewikkelde besluiten moet maken of noem maar op, of het nu privé is of zakelijk, weet dat er een zus in Hoogeveen voor jou aan het bidden is!

  In Hem en door Hem verbonden.

  Liefs,
  Eunice

  1. Wat ontzettend lief dat je voor me bidt, zeer gewaardeerd <3
   Wat mooi dat je zo op zoek bent naar Zijn wil en wil leven en niet alleen overleven. Ik moet denken aan de tekst: Hij leert en onderwijst je aangaande de weg die je gaan moet, Hij geeft je raad en zijn oog is op je. Ik geloof dat je dat mee mag nemen in 2024. Heel veel zegen voor jou

 9. Hannie van den Brink

  Lieve Karin,
  Gecondoleerd met het verlies van je dierbaren.
  Mag 2024 een mooi jaar worden voor jullie allemaal. Je bent een vrouw die positiviteit uitstraalt en ik vind het altijd fijn om naar je te luisteren bij de uitleg van je projecten.
  Ga het tekenen, waterverven, brushletteren e.d. weer oppakken. Laatste weken veel te weinig gedaan.

 10. Titie Commandeur

  Lieve Karin,
  gecondoleerd met het verlies van je dierbaren. Wat blijft zijn de fijne herinneringen en heel veel sterkte gewenst.
  Succes met opruimen ( heel herkenbaar)dan is er weer ruimte voor nog vele mooie creatieve ideeën in 2024 , waar wij dan weer van gaan genieten ????
  Lieve groetjes Titie

 11. Lieve Karin,

  gecondoleerd met het verlies van 2 familieleden.

  Jolanda
  ik had zoveel meer willen schrijven…
  ❤️

 12. Margreet Dijkstra

  Lieve Karin,
  Gecondoleerd met het verlies van twee dierbaren.
  Ik hoop dat 2024 een hoopvol en zinvol jaar mag zijn.
  Dat ik voor de mensen om me heen maar ook voor mensen met dementie een kleine lichtstraal mag zijn zodat ze iets van God mogen zien.
  Liefs en Gods zegen voor jou en je familie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven