creativity
Zwart Wit snelle Wenskaarten

Zo maak je snelle wenskaarten van Magazine pagina’s.

 

De downloads staan klaar voor al mijn Makeristas! (dat zijn mijn superlieve nieuwsbrieflezers) Dus als je al ingeschreven staat, dan weet je ze te vinden. Nog niet ingeschreven? Je bent van harte welkom! Je ontvangt dan de downloads straks al in je mailbox. Bovendien krijg je dan ook nog toegang tot heel veel meer Freebies die ik voor je heb.

De versie met waterverf.

 

Met deze GRATIS download heb je altijd een wenskaartje binnen handbereik: Je hoeft nu nooit meer mis te grijpen! Hoe je ze maakt…? Van tijdschriften-platen! Je kunt meteen beginnen 🙂

Ken je dat: je moet straks naar een verjaardag en je hebt nu NET geen leuke kaart in huis! Maar je hebt ook echt GEEN TIJD om er een te gaan kopen!! Zelfmaken dan…? maar je hebt GEEN TIJD en het gaat vast te lang duren. Wel… ik heb voor jou een leuke en simpele oplossing!!!

Met deze GRATIS download is dat probleem voor goed over! Ik vertel je eerst graag hoe het werkt (en dat is simpel, ik beloof het!) en aan het eind van dit artikel vertel ik je hoe je aan deze GRATIS download komt. Je vindt in dit artikel ook 2 video’s waarin ik laat zien wat ik hier vertel.

Mag ik je eerst laten zien hoe ik tot het ontwerp ben gekomen? Ik schreef de letters met Penseel en waterverf. Met Penseel schrijven (brush-scripting) is een van mijn favoriete dingen om te doen.

Wist je al dat ik er ook een workshop voor heb? De workshop Schrijven met Penseel.

Het is een online workshop dus je hoeft er niet voor uit huis! Inmiddels zijn er al meer dan 1.000 deelnemers enthousiast met de workshop bezig geweest en maken nu zelf ook heel mooi werk. Mocht je het leuk vinden om het ook te leren? Neem dan een kijkje bij mijn online workshops

In de eerste video kun je van dichtbij eens meekijken hoe ik de teksten voor dit project heb geschreven. Ik schrijf hier in een nonchalant schrift met een zogenaamde waterbrush.

De teksten heb ik ingescanned en oa in photoshop bewerkt tot de serie zwarte labels die je van mij krijgt. Ik tekende de labels schetsmatig in nonchalante lijnen in de vorm van vlaggen, banieren, veren en ballonnen. Deze vulde ik op de computer in met zwart en bracht de teksten er in wit op aan.

Daar voegde ik nog wat complimenterende labels met patroontjes aan toe om nog meer te hebben om mee te spelen (want om eerlijk te zijn is dit voor mij net speelgoed 😉


 

Het eindresultaat zijn 27 labels die je op oneindig veel manieren kunt gebruiken om iemand blij te maken of even een hart onder de riem te steken. Of het nu gaat om een verjaardag, een beterschapswens, iemand te vertellen dat je van hem/haar houdt, of trots ben op hem/haar: er is een labeltje voor en dat kun je gebruiken op mega veel manieren.

Print de wenskaartlabels uit op stevig papier en knip ze uit met een wit randje rondom.

Ik vertel je hier graag hoe je de labels kunt gebruiken icm mooie platen of patroonpapiertjes uit tijdschriften. Bekijk deze video of lees verder:

Ik gebruikte voor dit project prints uit de Flow en de Flow weekly. De Flow weekly wordt helaas niet meer verkocht, maar je kunt hetzelfde effect bereiken met mooie patroonpapiertjes. Bekijk de video onderin dit artikel.

Werk met een blanco kaart (een dubbele of enkele) of een stukje stevig papier. Dat wordt de basis van jouw DIY wenskaart. Het formaat maakt niet veel uit. Maak je een klein (bloemen-)kaartje? Print dan de download gewoon kleiner uit. Dat werkt ook prima!

Trek de contouren van jouw blanco kaart over midden op een stuk printerpapier en knip het uit. Je houdt nu een venster over dat je kunt gebruiken om de tijdschriftplaten te scannen voor mooie stukjes (zie video).

Kies een grote foto of een patroonpapiertje dat je wilt gebruiken als achtergrond. Schuif met dit venster-blad over de plaat die je hebt gekozen voor de achtergrond. In het ‚venster’ kun je zien hoe je kaartje kan worden. Heb je een mooi stukje gevonden? Dan wordt dat het achtergrondje waar je mee gaat werken.

Kies dan uit de wenskaart-labels wat je wilt gebruiken en probeer het eens uit op jouw achtergrond: Gebruik je een of meerdere labels? Plaats je die in het midden of rechtsonder? of misschien juist bovenin? Kies maar! Het is al snel heel leuk  Spelen mag!!

Heb je een keus gemaakt? Plak dan het achtergrondje op jouw kaart en knip het overtollig papier rondom weg. Plak dan het label op de gewenste plaats. Dit kun je plat doen of met foampads (of foamtape) om het nog leuker te maken.

Gebruik je graag lintjes, kantjes, pailletjes etc, etc? Ga je gang!! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Jij mag het zeggen.

Ben jij niet bang voor een beetje meer ‘craftiness’ dan dit? Maak dan je eigen achtergronden met waterverf of inkt om de wenskaartlabels op te gebruiken.

Met watercolor

 

Heb ik je mogen inspireren? Dan vind ik het superleuk als je iets van je laat horen en al helemaal geweldig als je het laat zien.
Laat een reactie achter of deel jouw foto’s met mij op Facebook, Instagram op per e-mail.

onderschrift

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven