let's get creative -mism-scripted-title
Papieren Lichtjes voor de Feestdagen

In deze donkere dagen maak je het met deze printjes snel extra gezellig. Meteen even maken met de Gratis download (Freebies!)

Onderweg naar de feestdagen willen we graag steeds meer gezelligheid in huis. Vandaag laat ik je graag zien hoe je dat heel eenvoudig kunt doen met deze papieren lantaarn die je in een handomdraai kunt maken

Ik heb deze prints voor jou ontworpen en ik geef ze allemaal weg als Freebies voor al mijn Makeristas = nieuwsbrieflezers. Download hier of meld je aan hieronder.

Yes!! ik wil ook MAKERISTA zijn

Met toegang tot de Makerisme Freebies
ik kan op ieder moment weer opzeggen

dit veld niet invullen s.v.p.

Ik vertel je graag even hoe ik tot het ontwerp ben gekomen en hoe je ze zelf kunt maken

Ik schreef de teksten voor dit projecten met penseel. In 2014 zag dat er dus zo uit.

Inmiddels is mijn penseelschrift een stuk gegroeid en heb ik er een aantal workshops over gemaakt.  Kijk maar hier

Vervolgens heb ik een klein winterlandschapje getekend en de tekst Midden in de winternacht erboven geplaatst. (heb jij dat liedje nu ook in je hoofd?)

Ik heb het voorwerk gedaan en nu is het voor jou lekker makkelijk! Print de download eerst uit op gewoon papier. Er staan er 2 op een pagina. Knip/Snijd de pagina doormidden.  Door lantaarntjes in verschillende hoogten te maken, krijg je een speels effect. Bepaal daarom zelf waar je de print doormidden wilt snijden en maak zo een hoge of lage lantaarn.

VOOR GROEPEN

wil je mijn Papieren Lichtjes voor een groep maken (bv voor een vereniging, kerk, goed doel etc?) om zo een ander blij te maken. Mail mij dan eerst even aub: hallo@makerisme.nl Ik help je graag verder.

Ik vertel je eerst hoe je de supersimpele lantaarn zonder sneeuwvlokken maakt en daarna vertel ik je hoe je de sneeuwvlokken erop krijgt.

Snijd de witte rand aan de onderzijde weg en wikkel de print om een (baby-voedings-)potje of longdrinkglas in de vorm van een koker. Plak de naad aan de achterzijde eenvoudigweg vast met een stukje plakband.

En dan heb je een lichtje nodig. Gebruik GEEN echte kaarsjes, maar gebruik veilige led-kaarsjes of ledlampjes.

Dat is eigenlijk alles! Je kunt nu al meteen genieten van het effect. Maar als je een beetje een ZELFMAKER bent, wil je graag meer! Die sneeuwvlokjes! Hoe krijg je die erop?!!? Jij mag raden… !

Voordat ik het verklap geef ik je graag eerst deze tip: voordat je het kokertje maakt, kun je de raampjes van de huisjes uitsnijden. Zo schijnt het licht nog mooier door die raampjes en is het net alsof het daarbinnen extra gezellig is. (ik ruik appeltaart en chocomelk!)

Ok, ok, ik zal je niet langer plagen: de sneeuwvlokjes! Die maakte ik met…. kaarsvet! Jawel jawel! (ik vind het zelf zo leuk! hihi) Zo ga je te werk: brand een kaarsje en wacht tot je gesmolten kaarsvet hebt. Neem een heel fijn penseeltje en dip die in het hete kaarsvet.

Het is belangrijk dat het kaarsvet flink heet is op je penseel. Houd het daarom nog een paar seconden boven het vlammetje terwijl je het tussen je vingers ronddraait (niet te laag boven de vlam aub! houd het veilig!!) en stippel dan direct met het penseel op het papier. Verwonder je dan over de perfecte stippen die ontstaan door de druppels heet kaarsvet die meteen uitvloeien op je papier. Het papier wordt op die plekken dan ook meteen doorzichtig, waardoor het licht er extra mooi doorheen kan schijnen. Het kaarsvet stolt zo snel dat je per penseel-dip misschien maar 3 tot 4 sneeuwvlokjes kunt aanbrengen. Maar het is wel echt leuk om te doen.

Als je raampjes eruit zijn en de sneeuwvlokken erop staan, dan is jouw papieren winternacht lantaarn op zʼn allermooist!

Jij mag deze papieren lichtjes van mij hebben. Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Je bent dan Makerista!  Dan krijg je van mij ook toegang tot mijn andere Freebies

Meld je nu aan hier:

Yes!! ik wil ook MAKERISTA zijn

Met toegang tot de Makerisme Freebies
ik kan op ieder moment weer opzeggen

dit veld niet invullen s.v.p.

Superleuk als je jouw papieren lichtjes met mij deelt op facebook of instagram. Ik hoor ook heel graag waar jij jouw papieren lantaarn wilt laten staan.

Heb je mijn andere sets al gezien? Klik hier

Natuurlijk kun je ook zelf je papieren lantaarns ontwerpen. Als je zoekt in Google afbeeldingen op: silhouette, dan vind je een legio aan mooie afbeeldingen die je kunt gebruiken als inspiratie voor jouw eigen ontwerpje. Combineer met eigen teksten en je kunt het zo persoonlijk maken als je wilt. Misschien als menu of plaats-kaartjes voor het kerstdiner…? (hmm… ik krijg weer nieuwe ideeën!)

 

Deel een lichtje met iemand anders

Ik hoop dat je zult delen met een ander wat ik heb gedeeld met jou. Maak jouw wereld een klein beetje mooier en breng wat licht in deze donkere dagen. Je kunt ook gebruik maken van de lichtjes van andere jaren. Je vindt ze ook hier op mijn website.

Papieren Lichtjes 2014
Papieren Lichtjes 2018
Papieren Lichtjes 2019-1
Papieren Lichtjes 2019-2

Heb ik je mogen inspireren? Dan vind ik het superleuk als je iets van je laat horen en al helemaal geweldig als je het laat zien.
Laat een reactie achter of deel jouw foto’s met mij op Facebook, Instagram op per e-mail.

onderschrift

6 gedachten over “Papieren Lichtjes voor de Feestdagen”

 1. Hoi Karin,

  Wat ‘n leuke kerstdecoratie met ledkaarsjes. Ik wil ze gaan maken voor mijn zoontjes zijn klas (groep 6). Ook heel veilig voor de kinderen op deze manier! Bedankt voor deze print en uitleg hoe je ze leuk kunt decoreren met kaarsvet!!

  Groetjes Renée

  1. Hoi Renee,
   wat leuk dat je ze wilt maken voor de klas. Extra gezellig als je de kinderen daarin betrekt. Laat hen lekker eert met stiften tekenen op de printjes voordat je ze in elkaar zet. Zo wordt ieder lichtje uniek en nog specialer

   1. Ik zie je berichtje nu pas 🙈 (Krijg hier geen melding van per mail). Heb de lichtjes vorige week woensdag gemaakt en op donderdag uitgedeeld. Volgens mij vonden de kinderen ‘t wel leuk. Van 1 moeder terug gekregen dat haar zoontje er heel blij mee was, zo lief! Ook mijn moeder (die dit jaar vanwege omstandigheid hun huis niet versieren) er 2 gegeven en ‘n mini kerstballensnoer met verlichting . Wilde niet dat er helemaal niks “kerstigs” in ‘t huis van mijn ouders was. Ze vond ‘t ook leuk :0)

    Nogmaals bedankt,
    Groetjes Renée

 2. Hallo Karin Joan
  Ik wil heel graag je super mooie lichtjes gebruiken voor de meditatie groep. Ik vraag je om accoord. Ik heb geen Dropbox, kan het ook via een andere weg?
  Warme groet
  Syta

  1. hoi Syta,
   je hebt geen dropbox nodig als het goed is. Klik maar op downloaden. Als het niet lukt, Mail mij dan een screenshot van wat je dan te zien krijgt. Dan kan ik je verder helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven