Papieren lichtjes voor de feestdagen

Papieren Kokerlichtjes

papieren kokerlichtjes promo

Bekijk de video hieronder:

De download krijg je in de nieuwsbrief.

Meld je nu aan hier:

Ja! ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

 

dit veld niet invullen s.v.p.

 
LET OP!!
de nieuwsbrief komt wel eens in spamboxen terecht.
Check je spambox dus ook!
 
 
Lees het de beschrijving van het hele project hieronder.
winter 2014
 
Deze donkere dagen maak je met deze printjes snel extra gezellig. Meteen even maken met de gratis download 🙂
ef605cbb-36cb-41e0-865f-328db2b05315

Onderweg naar de feestdagen willen we graag steeds meer gezelligheid in huis. Vandaag laat ik je graag zien hoe je dat heel eenvoudig kunt doen met deze papieren lantaarntjes die je in een handomdraai kunt maken.

50246944-03bf-40d2-bbda-0bef6d0fc09f

 

 

Ik heb deze prints voor jou ontworpen en ik geef ze allemaal weg als GRATIS downloads. Maar eerst vertel ik je graag hoe ik tot het ontwerp ben gekomen en hoe je ze zelf maakt.

bc466f94-82f9-4e5b-b106-20aa49574006

Net als in mijn vorige project Gezellig samen thuis houten hartjes, schreef ik deze tekst met penseel en waterverf. Ik digitaliseerde het en maakte het zwart. Vervolgens heb ik een klein winterlandschapje getekend en de tekst Midden in de winternacht erboven geplaatst. (heb jij dat liedje nu ook in je hoofd 😉

Ik heb al het voorwerk gedaan en nu is het voor jou heel makkelijk! Print de download eerst uit op gewoon papier. Er staan er 2 op een pagina. Knip/Snijd de pagina doormidden. Door lantaarntjes in verschillende hoogten te maken, krijg je een speels effect. Bepaal daarom zelf waar je de print doormidden wilt snijden en maak zo een hoge of lage lantaarn.

220b2dc5-8b3e-4c14-9217-d695cd052e77

Ik vertel je eerst hoe je de supersimpele lantaarn zonder sneeuwvlokken maakt en daarna vertel ik je hoe je de sneeuwvlokken erop krijgt.

Snijd de witte rand aan de onderzijde weg en wikkel de print om een (baby-voedings-)potje of longdrinkglas in de vorm van een koker. Plak de naad aan de achterzijde eenvoudigweg vast met een stukje plakband.

36ee142e-148e-4959-a097-86fa5b48fc1a

En dan heb je een lichtje nodig. Gebruik geen echte kaarsjes de veilige led-kaarsjes en lampjes op de markt die net zo mooi of nog mooier werken.

4858a23f-e200-49cd-ba79-2a69711d51e1

 

Dat is eigenlijk alles! Je kunt nu al meteen genieten van het effect. Maar als je een beetje een ZELFMAKER bent, wil je graag meer! Die sneeuwvlokjes! Hoe krijg je die erop?!!? Jij mag raden… 🙂

Voordat ik het verklap geef ik je graag eerst deze tip: voordat je het kokertje maakt, kun je de raampjes van de huisjes eerst uitsnijden. Zo schijnt het licht nog mooier door de raampjes en is het net alsof het daarbinnen extra gezellig is. (ik ruik appeltaart en chocomelk!)

6e9fc030-d1ce-4303-ac36-8de961691d05

Ok, ok, ik zal je niet langer plagen: de sneeuwvlokjes! Die maakte ik met…. kaarsvet! Jawel jawel! (ik vind het zelf zo leuk! hihi) Zo ga je te werk: brand een kaarsje en wacht tot je gesmolten kaarsvet hebt. Neem een heel fijn penseeltje en dip die in het hete kaarsvet. Het is belangrijk dat het kaarsvet flink heet is op je penseel. Houd het daarom nog een paar seconden boven het vlammetje terwijl je het tussen je vingers ronddraait (niet te laag boven de vlam aub! houd het veilig!!) en stippel dan direct met het penseel op het papier. Verwonder je dan over de perfecte stippen die ontstaan door de druppels heet kaarsvet die meteen uitvloeien op je papier. Het papier wordt op die plekken dan ook meteen doorzichtig, waardoor het licht er extra mooi doorheen kan schijnen. Het kaarsvet stolt zo snel dat je per penseel-dip misschien maar 3 tot 4 sneeuwvlokjes kunt aanbrengen. Maar het is wel echt leuk om te doen.

Als je raampjes eruit zijn en de sneeuwvlokken erop staan, dan is jouw papieren winternacht lantaarn op z’n allermooist!

415d1790-2e59-4c8d-ba39-8cc601cee0c3

Beloofd is beloofd, jij mag deze papieren lichtjes van mij hebben. Je krijgt er toegang toe via mijn nieuwsbrief. Dan krijg je van mij ook toegang tot mijn andere gratis downloads. 

Meld je nu aan hier:

Ja! ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

 

dit veld niet invullen s.v.p.

 

LET OP!!

de nieuwsbrief komt wel eens in spamboxen terecht.

Check je spambox dus ook!

Superleuk als je jouw papieren lichtjes met mij deelt op facebook of instagram. Ik hoor ook heel graag waar jij jouw papieren lantaarn wilt laten staan.

Maar natuurlijk kun je ook zelf je papieren lantaarns ontwerpen. Als je zoekt in Google afbeeldingen op: silhouette, dan vind je een legio aan mooie afbeeldingen die je kunt gebruiken voor jouw eigen ontwerpje. Combineer afbeeldingen met eigen teksten en je kunt het zo persoonlijk maken als je wilt. Misschien als menu of plaats-kaartjes voor het kerstdiner…? (hmm… ik krijg weer nieuwe ideeën!)

Hartelijke groet en tot een volgend project!

Karin Joan

NextGEN Public Uploader by WebDevStudios

Powered by WishList Member - Membership Software